تخم نکردن کبوتر
✳️علت وعوامل تخم ندادن و یا یک تخم دادن کبوتران ماده وروشهای درمان؛
✔️اگر به کبوتران ماده خود به طور طبیعی استراحت ،آبتنی وآفتاب داده باشیم یعنی در هر مرحله تخم دادن ۱۵ الی ۲۰ روز استراحت همراه با آبتنی وهمچنین از دان ها مقوی استفاده کرده باشیم وباز کبوتر ماده تخم نکند عللهای مختلفی دارد:
در مرحله اول باید از سلامت جسمی کبوتر اطمینان داشته باشیم که جناقش سالم باشد وکبوتر بیماری عفونی نداشته ودر سلامت کامل به سر ببرد.
اگر از سلامت کامل ماده اطمینان داشته باشیم(اگر ماده قبلا تخم گذاشته باشدو بعد از آن هیچ آسیب وضربه ای ندیده باشد پس جناقی سالم دارد) وکبوتر باز تخم نگذاشت دو راهکار برای درمان وجود دارد:
✅اگر ماده ما به طور کلی به تخم کردن میلی ندارد واصلا داخل دانه تخم نمیرود :
باید آن را با دان های مقوی ودارو مانند مولتی ویتامین تقویت کرد و اگر با این روش باز ماده بی میل بود و هیچ تغییری نکرد حتما باید حدود ۲۰ روز الی یکماه به ماده استراحت داد و آن را از نر جدا کرد تا در این مدت خوب استراحت و تقویت شود.
در لانه میخوابد وتخم نمیگذارد:
به این شرایط میگوییم کبوتر قپ شده است یعنی میخواهد روی تخم بخوابد وخود تخم نمیگذارد که در این شرایط باید یک جفت تخم باطل داخل لانه تخمی که ماده مداوم در آن میخوابد بگذاریم و زمانی که اطمینان پیدا کردیم نروماده تخم ها رو قبول کرده و به طور طبیعی روی تخم میخوابند تخم باطل را برداشته ویک جفت تخم نطفه دار سه چهار روزه زیر آنها میگذاریم تا تخمها جوجه شوند ونروماده جوجه ها را بزرگ کنند که در این شرایط که کبوتر قپ یه دور جوجه بزرگ کند در مرحله بعدی که نوبت تخم ماده هست به احتمال خیلی خیلی زیاد ماده از قپ بودن رها شده و تخم میگذارد.
✳️علل یک تخم دادن ویا تخم با پوست نازک:
دلیل وعلت این مشکل کمبود کلسیم بدن ماده میباشد که باعث میشود کبوتر یک تخم کرده ویا تخمی که میدهد دارای پوست نازکی باشد.
برای درمان این بیماری ما باید کلسیم بدن ماده را قبل از تخم دادن تامین کنیم که از سه روش میتوان استفاده کرد:
✅استفاده از قرص کلسیم d:
قرص کلسیم دی را زمانی که کبوتر هارا جفت زده ایم وماده کم کم برای تخم کردن آماده میشود استفاده میکنیم به طوری که در زمان قبل از تخم باید تعداد سه قرص را طی هشت الی ده روز به کبوتر ماده داد (کلا سه قرص)
(محل تهیه قرص داروخانه های انسانی میباشد)و این در صورتی است که ماده ضعیف باشد وگر نه باعث ظخیم شدن پوسته تخم میشود و جوجه نمیتواند از ان خارج شود
✅استفاده از شربت کلسیمافور:
کاربرد این شربت همانند کلسیم d میباشد ومقدار مصرف روی بطری شربت حک شده است.
(محل تهیه شربت داروخانه های دامپزشکی میباشد)
دوستان توجه داشته باشید که به هیچ عنوان بیش از اندازه از قرص کلسیم وشربت کلسیمافور استفاده نکنید که مقادیر زیاد باعث سفت شدن پوست تخم شده وجوجه زمان تولد نمیتواند پوسته تخم رو ترک داده و از تخم خارج شود ودر نهایت داخل تخم تلف میشود.
✅تامین طبیعی کلسیم از طریق پودر صدف:
در این روش میتوان صدف طبیعی خردشده اندازه دونه های سنگ ریزه تهیه ودر اختیار کبوتر قرار داد تا از آن در کنار دان طبیعی استفاده نماید.
اگر با روشهای بالا نیازهای کلسیمیه بدن ماده را تامین کنید حتما مشکل یک تخم کردن ویا تخم با پوست نازک برطرف خواهد شد.
🔴 ۲نکته مهم :
ماده ای که میخواهیم از آن جوجه بکشیم به طور کامل بالغ شده باشد که در بعضی مواقع ماده ای که خیلی جوان هست یک تخم میگذارد وهنوز به طور کامل آمادگی برای تخم دادن ندارد.
در دوران پرریزی کبوتر از جفت انداختن آنها خودداری کنیم زیرا انرژی بدن کبوتر برای تولید پرهای جدید مصرف میشود وکبوتر در این دوران آمادگی برای تخم دادن ندارد.
لینک کانال کبوتر گوشی :iranpigeon_meaty@
برای ورود به پیج اینستا اینجا کلیک کنید